Даље руке од жандармерије

Поводом „фантомског“ списка који се појавио у медијима, а пласиран од стране једног „великог“ синдиката, не могу а да се не запитам за чији рачун и по чијем диктату се ствара атмосфера неповерења у јеку реформи МУПа и актуелне безбедносне ситуације у насој земљи.

Злонамерне и тендециозне тврдње које нису ничим поткрепљене стварају атмосферу неповерења међу колегама. Занимљиво је да ни један једини доказ није изнет од стране људи који су, можда, исти списак фабриковали и објавили. НИГДЕ се не наводи чему тај наводни списак служи, а и сам министар је био децидан у демантију истог.

Поштована господо, имамо само пар питања за вас:
Одакле вам списак ако је уопште прави?
Ко то по вашем налогу шпијунира старешине и одакле вам право да у јавност износите оваква, наводна, документа?

Наравно да немате одговор на питања јер такав списак никада није ни постојао. Могао је да га напише било ко.
МУП је јасно одбацио поменути списак. Једино што је евидентно је да се њиме подрива борбена готовост и морал елитне јединице. Са циљем. Јасно. Али којим?!

Сто се нашег синдиката тиче, овим саопштењем смо јасно ставили до знања да смо против јефтиних оркестрираних напада на МУП и да никада нећемо учествовати у бедним покушајима да се међу собом завадимо. Ми само једни друге имамо. МУП је породица а не позорница за личне интересе и овакве игре.

Синдикат Уједињени Колектив Полиције
Марина Старчевић