Наш синдикат обезбедио нове бенефите и опрему за полицајце

Поделом компјутера и штампача полицијским станицама, обезбеђивањем нових погодности за чланове, као и уручивањем великог броја чизама, Синдикат Уједињени колектив полиције наставио је с редовним активностима. Потпредседник СУКП Драган Петровић најављује да ће се бројне акције наставити и проширити, све у циљу побољашња услова рада припадника полиције.

– Као што смо најављивали, наш Синдикат наставља са свакодневним активностима с циљем олакшавања радних услова, не само наших чланова већ свих припадника МУП-а. СУКП је у протеклих неколико недеља донирао штампаче и компјутере станицама Звездара, Вождовац и Чукарица. Ово је несебичан чин с циљем да се помогне свим припадницима МУП-а који их користе свакодневно, а не само члановима СУКП. За наше чланове смо обезбедили нове бенефите са многим фирмама, али и поделили до сада највећи број чизама – навео је Петровић и додао се велики број полицајаца свакодневно интересује за учлањење у СУКП.

– Свакога дана нам се обраћају нови чланови. Чак и они који су на почетку говорили да је сваки синдикат исти, увидели су да код нас нема превара, нема празних обећања која трају у недоглед. Једноставно не бавимо се туђим „двориштима“ већ гледамо своја посла и сваким даном то нам се враћа кроз велико интересовање. Последње време смо из непознатог разлога сатанизовани од стране неких синдиката, представљани као „режимски“ (шта год то значило), као синдикат који се не бави синдикалним радом!? На све ово само питамо: Где су њихови резултати!? Колико су помогли последњих месеци!? Шта су они својим члановима обезбедили!? Ми се туђим пословима не бавимо и желимо са свима да сарађујемо ако постоји жеља за сарадњом. За свађе, нити имамо времена нити желимо да се препуцавамо. Не зато што немамо аргумената или „материјала“ за објаву. И те како имамо, али једноставно то нарушава синдикалну сцену где би наводно требали сви да се боримо за исте ствари – поручује потпредседик СУКП и додаје.

– Од сада нећемо коментарисати нападе на наш синдикат и за крај полемике позивамо те исте људе да погледају датум на статуту који је званично постављен на сајту 7.01. 2018. године. Наиме, решење смо добили тек крајем априла после озбиљних опструкција. Да смо режимски ваљда би решење брже стигло?! У духу демократије свакоме дајемо на вољу да сам процени шта ми радимо, што наши чланови и те како виде. У наредном периоду се надамо новим активностима и још већем броју донација. Захваљујемо се свима на указаном поверењу и позивамо све раднике МУП-а да одвоје време и погледају вишемесечне активности нашег синдиката и да сами процене квалитет и количину енергије коју користимо у свакодневним активностима, уместо што им то неко други „тумачи“. Клуб пријатеља СУКП припрема веома занимљиве пројекте и наставља с презентацијом на више локација у Београду, о чему ћемо на време обавестити заинтересоване путем нашег сајта и ФБ странице – закључује Драган Петровић.