САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 11.12.2020

У задњих неколико месеци је покренута кампања која за циљ има да се престане са праксом израда синдикалних значки које се додељују члановима као и почасним члановима Синдиката у Полицији. Став нашег Синдиката је да у потпуности подржавамо доношење такве уредбе и први смо за то да се тај сегмент доведе у ред. Треба забранити израду свих значки које изгледом подсећају на значке било које службе безбедности,а постојеће које су већ у циркулацији треба трајно одузимати приликом контроле лица. У потпуности подржавамо иницијативу да се коначно стане томе на пут,као да на крају крајева треба забранити било какве значке Синдиката осим за пензионисане припаднике служби безбедности који су као чланови Синдиката отишли у пензију. Тренутну ситуацију која не прописује изглед и садржину истих,многи „синдикати“ користе да би се само и искључиво бавили производњом и доделом (продајом) значки. Наш Синдикат је млад али свакога месеца број наших чланова се повећава. Својим радом се трудимо да нашим члановима будемо на располагању и тиме заслужимо поверење.
Подвлачимо још једном да подржавамо измену закона у вези Синдикалних значака и залажемо се за укидање истих али смо мишљења да разним удружењима нема основа исте бранити осим и ако исте подсећају по форми и изгледу на значке припадника служби безбедности,јер исте служе за издржавање организације али и таквим организацијама треба да се позабаве надлежне институције у смислу активности организација те да се утврди да ли те организације раде ствари из свог домена те се због тога финансирају из чланарина или је организација направљена за израду и доделу (продају) значки.
Једноставно,мишљења смо да Синдикатима значке не требају осим за пензионисане припаднике МУПа…све остало треба или забранити или законским актима уредити.

Председник Синдиката
Драган Петровић