САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 14.12.2020

САОПШТЕЊЕ

 

Дневни лист Политика је дана 12.12.2020. године је објавио текст под насловом “Више од 10.000 људи има лажне Полицијске значке” где су изнете нетачне информације које штете угледу нашег синдиката.
Наиме,аутор самог текста се приликом писања овог чланка послужио фотографијом “значке” нашег Синдиката која садржи скраћеницу УКП што заправо представља скраћено име нашег Синдиката и тако је и регистрован са скраћеним називом УКП (што лако можете проверити). Фотографија која је објављена у вашем листу И портал је слика плакете која је била предвиђена као поклон Синдиката припадницима МУПа који одлазе у пензију тако да иста никада није ни израђена као значка или Синдикална легитимација,дакле иста НЕ ПОСТОЈИ.
Испод слике плакете сте ставили под наслов како такве значке поседују криминалци И припадници некаквих кланова тако да сте не двосмислено нашу плакету представили као наводну значку те сте читаоце довели у заблуду да сви они поседују “значку” са фотографије И тиме изазвали штету по углед нашег Синдиката.
Овим путем вас обавештавамо да се Синдикат Уједињени колектив Полиције никада није бавио никаквим продајама оваквих или сличних значака И службених легитимација тако да је груба неистина да исте поседују чланови некаквих кланова И криминалци. Активности нашег синдиката можете видети на нашем сајту,ко смо И чиме се бавимо. А да апсурд буде већи ми смо јавно подржали укидање синдикалних значки!!!!
Овако изнетим неистинама грубо је повређен углед нашег Синдиката И свих његових чланова па овим путем тражимо од одговорног уредника, а у складу са чланом 83,84 И 85 Закона о информисању, да објави овај одговор у првом следећем штампаном издању И интернет портал.
Како смо мишљења да је дошло до не намерне грешке аутора надамо се да ћете демантију објавити И да се ово неће наставити на суду.