Саопштење за јавност у вези са повећањем плата

У светлу најновијих вести и решења о повећању плата припадницима МУПа, наш Синдикат је мишљења да је повећање спроведено у најмању руку неједнако и без разматрања стварног утицаја припадника на општу безбедност у земљи.

Незадовољни смо повећањем плата припадницима МУПа који раде у најосетљивијем и највећем делу МУПа односно обичним полицајцима који свакодневно раде на терену. Слажемо се да је учињен помак али оваквом прерасподелом повећања ствара се додатни јаз између колега, са једне стране припадника МУПа на терену а са друге стране припадника старешинског кадра и припадника посебних јединица. Мишљења смо да овакав систем додатно повећава анимозитет између старешинског кадра и „обичне“ полиције која реално преузима највећи ризик и највише је ангажована на пословима опште безбедности грађана.

Наш синдикат није консултован везано за коефицијенте радника нити смо учествовали у изради истих али захтевамо од Министарства да изврши корекцију коефицијената и да схвати да је обичан полицајац стуб система, свака част колегама на школама и факултетима али ипак толика разлика у платама је неприхватљива.