САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом навода на појединим порталима у којима се помиње у негативном контексту наш Синдикат,приморани смо да разјаснимо неке ствари и да изнесемо чињенице а не нека нагађања.
1. Клуб пријатеља Синдиката је по статуту цивилни сектор Синдиката и као такав се бави искључиво и само хуманитарним радом што се може лако видети у нашим објавама. Никада и нигде Клуб пријатеља није био полотички ангажован нити је политички наступао,што се такође лако може проверити…наравно ако некога занимају чињенице.
2. Господин Вук Ментовић је цивил председник Клуба пријатеља Синдиката за град Београд и на тој функцији је задужен за организацију хуманитарних активности и кординацију са члановима. Ни овде никада нине било политичког деловања. Господин Ментовић је активан у Синдикату волонтерски а његово политичко опредељење је његова лична ствар али гарантујемо да испред Синдиката никада није политички наступао нити је овлашћен за тако нешто. Да ли је ставио слику функционера или витеза Које то је стварно приватна лична ствар на приватном ФБ профилу.
3. Чланови Клуба пријатеља немају нити су им обећана никаква овлашћења нити погодности осим попуста које остварујемо за насе цланове. Чланови Клуба пријатеља могу бити сви градјани Србије без обзира на верску и политичку припадност. Резулуција Уједињених Нација нам као Синдикату даје јасна права која су и утврдјена уставом Републике Србије. Сви синдикати у својим редовима имају цивиле и то је похвално.
4. Рад Синдиката уредјује и води управни одбор на основу предлога чланова Синдиката и никада није било ни најмањег покушаја од стране МУПа да утичу на наш рад и организацију на коју смо поносни.
5. Стеван Ђокић нам је помогао у почетку са Синдикатом на месту Саветника али је због својих обавеза отишао са те функције после непуних пар месеци а за све што је учинио за Синдикат ми смо му захвални.
6. Што се тиче Грађанских патрола,наш Синдикат није учествовао у било каквим договорима нити планирању подношења иницијативе за исту и не видимо шта би ми ту могли да учествујемо. Вук Ментовић је присуствовао у своје име а не испред Синдиката јер би у супротном ми објавили тај догађај на својим страницама.
7. Ми јесмо најмлађи Синдикат Полиције али нам није јасно зашто разни назови политичари и квази демократе не могу а да нас не доводе у везу са разним странкама иако је наш мото „Ван политике,синдикат у служби својих чланова“ за разлику од многих Синдиката који се јавно опредељују иако то неби смели и требали да раде.
8. Један смо од ретких који су позвали на поновно бројање чланова Полицијског Синдиката Србије након изгубљене репрезентативности тако да никако не видимо како нас могу људи тако олако сврставати у разне странке….али њима на част.
9. Посланица Мариника има некакав прави или измишљени проблем са Вуком Ментовићем али то никако неби требало да се доводи у везу са Синдикатом нити смо се ми икада мешали у такве ствари па није на месту да се фабриковане ствари спинују без било каквих доказа али навикли смо нема везе….њој на част.
Понављамо још једном,наш Синдикат је аполитичан,не полажемо рачуне ни власти ни опозицији. Пројекат Грађанска патрола није нити може бити наш пројекат пошто то није у оквиру деловања Синдиката.

Старчевић Марина
Председница СУКП