Трибина СУКП у Општини Нови Београд

У просторијама Скупштине општине Нови Београд, у петак 13. децембра с почетком у 19 сати, биће одржана трибина Синдиката УКП као наставак препознатљивог транспарентног досадашњег рада и резултата, те изношење планова за наредну годину.

– Све колеге ће моћи да питају, а на свако питање ће добити директан и јасан одговор без обзира на то да ли су наши чланови. Неопходно је да после много изречених неистина на рачун нашег Синдиката јавно наступимо и пружимо свима могућност и прилику да директно питају све чланове нашег председништва и добију одговор. Наш Синдикат је млад, али бележи стабилан и константан раст чланства. Подршку смо обезбедили искреним приступом и директном комуникацијом са члановима. Све што смо обећали члановима је и остварено. Многе ствари које смо обезбедили за полицијске станице користе сви запослени у тим станицама, а не само наши чланови – подвлачи се у саопштењу СУКП.

Стабилним увећањем чланства створиле су се и потребе за формирањем посебних синдикалних група. Све што смо постигли од оснивања је усмерено у враћање поверења припадника МУП-а у синдикалне активности, додаје се.

– Наш синдикат велики акценат ставља на сарадњу са цивилним организацијама, па је са члановима формиран Клуб пријатеља Синдиката УКП који се бави хуманитарним акцијама као што су прикупљање гардеробе за прихватилишта, организовање добровољног давања крви као и директна промоција циљева на штандовима који су постављани на разним локацијама. Радује нас и даје нам нови ветар у леђа велико интересовање колега из других градова у Србији који путем друштвених мрежа и медија прате наш рад и препознају у нама нови начин да остваре своја права као и то да смо једини Синдикат у земљи који заиста сва средства прикупљена од чланарина управо усмерава у опрему за чланове и полицијске станице – додаје се.

– Надамо се да ћемо се на трибини дружити у духу отвореног разговора и директне комуникације са члановима и симпатизерима, као и са грађанима који су добродошли да својим присуством увеличају ову трибину – поручује Драган Петровић, потпредседник СУКП.