Уместо обећања, сваки дан на задатку унапређења положаја и услова за рад полицајаца!

Уједињени колектив полиције, иако најмлађи полицијски синдикат, током лета био је најактивији када је реч о акцијама које за циљ имају унапређење положаја и услова за рад припадника Министарства унутрашњих послова.

– Период одмора је полако за нама, али Синдикат није одмарао. Од оснивања многе колеге су нас посматрале као још један у низу синдиката који се појављује са великим обећањима и плановима, а на крају све остане управо на томе. Нисмо губили време на објашњавања и убеђивања, већ смо марљиво радили. Бројне колеге су добиле чизме, као део помоћи синдиката укупним променама у МУП-у,које су свакодневне. Доста колега је аплицирало за бескаматне позајмице које су у пракси реализоване за 48 сати од подношења захтева – каже за Курир Марина Старчевић, председница СУКП и једина жена на челу полицијских синдиката у Србији.

– На све начине се боримо да оправдамо бланко поверење чланова који су приступили нашем синдикату. Никоме нисмо обећавали ништа што нисмо могли да испунимо и тиме смо заслужили да се број чланова, из месеца у месец стабилно повећава. Што се тиче сарадње са цивилним сектором, наш клуб пријатеља је организовао и успешно одрадио неколико хуманитарних акција. Сем тога, у сарадњи са ДБА и ИПО уприличили смо веома посећену трибину на тему деловања секти на нашим просторима. У августу је клуб пријатеља упознавао чланове са својим активностима на штанду постављеном на Ади. Међутим, на наше чуђење, није нас критиковао ни МУП нити грађани, већ смо се нашли на удару највећих синдиката МУП-а у земљи!? Њихове тврдње су толико биле апсурдне и нелогичне да нисмо хтели чак да их удостојимо никаквим саопштењима, нити демантима већ смо организовали нову количину чизама за чланове из ПС Пећинци, Чукарица, Звездара и Вождовац, па смо мишљења да је то наше саопштење доконим људима – додаје председница СУКП.

– Синдикат се од почетка труди да се не уплиће у политичка препуцавања јер смо мишљења, а што смо и на трибини рекли, да синдикатима није место у политици. У плану за наредни период су нове количине опреме за наше чланове као и неколико хуманитарних акција Клуба пријатеља у многим градовима широм Србије. Синдикат до сада није учествовао у разговорима са радном групом МУП-а, а у плану нам је да наша питања припремимо за октобар, о чему ћемо јавно обавестити све чланове и симпатизере. У нади да ће лепих вести бити све више, наш синдикат наставља са даљим радом са подршком задовољних чланова. Овом приликом се захваљујемо медијима на подршви и надамо се даљој успешној сарадњи – најављује Марина Старчевић.